Vinkkejä ihanteellisten sohvien valintaan asuintilaan

Sohvasarja on ehkä yksi tärkeimmistä, mutta kalleimmista kodin huonekaluista. Oikea sohvavalinta houkuttelee esteettisesti ja on toimiva. Koska markkinoilla on niin monia sohvia, oikea huonekalu voi osoittautua haastavaksi.
Useimmat ostajat joutuvat usein valitsemaan erityyppisten nahkasohvien ja kangassohvien välillä. Nahka- ja kangassohvilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Siksi, kun tiedät kunkin edut ja haitat, olet matkalla tekemään oikean valinnan. Vinkkejä sohvan valintaan ovat mm.

1. Asuintila

Sohvia on saatavana eri tyyleinä, mukaan lukien vakiosohvat, vuodesohvat, leposohvat, lepotuolit ja poikkileikkaukset. On suositeltavaa mitata tilaa, johon aiot sijoittaa sohvan. Mittaa lisäksi oviaukon korkeus ja leveys varmistaaksesi, että sohva mahtuu oviaukon läpi.

2. Hintaluokka

Myytävät nahkasohvat tarjoavat laajan valikoiman sohvamalleja ja hintaluokkia. Nahkasohvat voivat olla tekonahkaa, osittaista nahkaa tai aitoa nahkaa. Lisäksi laadukas aito nahka, jota usein kutsutaan “full-grain” tai “top-grain”, on kestävin, mutta kallein. Se voi kestää hyvin pitkään ja muuttuu kauniimmaksi ajan myötä, kun siitä pidetään hyvää huolta. Täysnahka, jota kutsutaan nimellä “halkaistu nahka”, on halvempaa, vaikka se onkin huonompilaatuista nahkaa, joka halkeilee helpommin kuin pintanahka. Halvimpia tuotteita ovat teko- ja osanahat.

3. Täydennä sisustusta

Sohva kannattaa valita nykyiseen sisustukseen sopiva tyyli, väri ja laatu huomioon ottaen. Lisäksi sohvan valinnan tulee perustua siihen, missä sitä käytetään. Siksi sohvan valinta, jonka aiot sijoittaa ulos, on erilainen kuin se, jonka valitset olohuoneeseesi, virkistyshuoneeseen tai perhehuoneeseen.

Maxton Mordechai